Hoppa till sidans innehåll

Årets första tävlingar!

2017-01-08 20:57
Så är vi igång med årets första tävlingar, både hemma i Sverige och ute på WC!
  • Uppdaterad: 2017-01-08 21:41

GDVcup 3 skulle ha gått i Lima redan på torsdagen den 5 januari men på grund av kyla fick den flyttas till fredagen istället. Även på fredagen var det kallt, ca -16 grader, när de äldsta körde. När väl ungdomarna startade hade det blivit något mildare, ca -9 grader.

I damer senior fick vi en seger genom Kim Adolfsson. De körde en supersprint masstart på 3 km. Med skyttet 1-1-3-1 segrade hon 33 sekunder före hemmaåkaren Johanna Arwidson Lif. Kim sa efter tävlingen att det var kallt och under loppet hade man ingen känsel i fingrarna vilket gjorde det svårt att skjuta. Hon var sammanfattningsvis nöjd med skyttet med tanke på detta men att första stå var dåligt (3 bom). Då både skola och sjukdom tagit mycket tid av hennes träning så tyckte hon ändå att åkningen kändes okej. Det var också skönt att få en tävling gjord innan nästa Swe-cup i Sollefteå säger dagens segrarinna.

Anton Henriksson som i GDV tävlar i herrar senior hade också supersprint masstart denna dag. 3-1-2-2 i skytteresultat resulterade i en 8e plats. Segrade gjorde Bores Emil Nykvist före två Limingar; Sebastian Jansson Saadio och Hampus Bexelius.

Våra tävlande ungdomar denna sprinttävling var: Minna Jansson, Amanda Frid, Paulina Frid, 

Minna som tävlar i Nybörjarklassen fick till ett strålande skytte med 0-1 och blev 6a i denna klass.

Amanda i damer 10-11 spurtade in strax utanför pallen på en 4e plats med 3-1 i skytte.

Systern Paulina som tävlar i damer 12-13 fick med samma skjutresutat (3-1) till en fin pallplats som 3a! 

Härligt kört alla FIF:are! Så roligt att följa er!

För fullständiga resultat: www.indta.se

Efter Mona Brorssons skadeperiod var hon denna vecka åter till start i WCtävlingarna från Tyska Oberhof. På fredagen kördes sprint där Mona fixade ett 0-0 skytte och skidade in på en 29e plats. Därmed fick hon även köra lördagens jaktstart där hon hade en lite tyngre dag på vallen i de starka vindarna. 1-0-4-2 resulterade i en 45e plats. Härligt att Mona är tillbaka till tävlingarna igen! Vi glädjs ju såklart även till de övriga svenska tjejernas fina tävlingar denna helg. Då framförallt värmlandskan Chardine Sloof. Hon fick med sig placeringarna 10, 14 och 15. Riktigt roligt att se att hela det svenska damlaget tagit ett stort kliv framåt! 

Skribent: Maria Andersson
Epost: Adressen Gömd

Postadress:
Finnskoga IF - Skidskytte
Ann-Charlotte Andersson, Gunneby 14
68060 Sysslebäck

Kontakt:
Tel: 0564-102 36
E-post: This is a mailto link

Se all info