Nyheter från SF

Internationella skidskytteförbundet, IBU, har i helgen genomfört en extrainsatt kongress i München. Under kongressen fattades ett antal beslut i tunga värderingsfrågor där transparens, integritet och good governance är ord som stått i centrum.

Skidskyttesäsongen närmar sig med stormsteg och det är därmed dags för Svenska Skidskytteförbundet att bjuda in till försäsongens pressträffar.

En Skidskytts Fritid

(2019-10-14 14:19)
''Vissa idrottare målar, andra broderar och några löser korsord mellan träningar och tävlingar. Om jag får välja så skriver jag''

Vad är egentligen skidskyttelandslagets hemlighet till framgångarna de senaste åren...?

Ordförande har Ordet

(2019-10-10 15:00)
Den andra upplagan av Ordförande har Ordet för året släpper vi nu. Sofia Domeij sammanfattar säsongens första styrelsemöte.

För att tävla internationellt under Sveriges flagga krävs det att man har koll på följande uttagningskriterier.

Är du personen vi söker?

Mot Frankrike!

(2019-09-06 11:29)
Svenska Skidskyttelandslaget inleder förberedelserna inför OS i Beijing 2022.

Skidskyttekollektionen!

(2019-09-03 20:15)
Träna, tävla och slappa i samma kollektion som skidskyttelandslaget. Biathlon Team Collection finns nu till superpris!

Ordförande har Ordet

(2019-08-29 16:05)
Under SM-helgen i Sollefteå hölls det mer än bara tävlingar. Skidskytteförbundet höll även sitt årsmötet under Lördagen. Hör här när Sofia Domeij, Ordförande, återberättar de viktigaste punkterna.

Det var inte bara seniorer och juniorer som kämpade hårt om mästerskapmedaljer på sina rullskidor under SM-helgen på Hallstaberget utan det gäller även ungdomar 14-15 år, medan de yngre tävlade i springskytte.

Chefen som slutar på topp

(2019-08-26 11:52)
Efter att ha lett Svenskt Skidskytte till nya framgångar väljer nu Generalsekreteraren (GS) Ingemar Arwidson att sluta. Och timingen är perfekt då han lämnar ett förbund i stark medvind

Linn Persson klarade sig med en bom på fyra skjutningar i damernas distanstävling i Sollefteå och vann SM-guld med klar marginal. Detsamma gäller Sebastian Samuelsson bland herrarna där Emil Nykvist tog ett imponerande brons

Tack vare stabilt skytte och stark åkning lyckade Elisabeth Högberg och Sebastian Samuelsson ta hem SM-gulden i lördagens sprinttävlingar på Hallstaberget i Sollefteå. Förstaårssenioren Emil Nykvist var dagens enda nollskytt och mycket nära medalj.

SM-helgen på Hallstaberget i Sollefteå tjuvstartade under fredagen med rullskidstävlingar. Sebastian Samuelsson vann herrklassen klart medan längdstjärnan Ebba Andersson länge var hårt pressad av Mona Brorsson och Hanna Öberg.

Postadress:
Finnskoga IF - Skidskytte