Hoppa till sidans innehåll

Annies första JVM och internationella tävlingar

01 MAR 2017 21:02
Årets Junior-VM avgjordes i Slovakien, Brezno-Osrblie 22-28 februari och vi hade vår Annie Lindh på plats!


  • Uppdaterad: 01 MAR 2017 21:50

Inför tävlingarna sa Annie själv såhär: "Känslan är bra tycker jag, roliga och tuffa banor. Mina mål är att göra bra tävlingar utifrån de jag kan, skjuta bra och hitta ett flyt i åkningen, resultatet är svårt att ha något mål på eftersom jag inte vet hur motståndet är och det är min första internationella tävling".

Den 23e kördes första tävlingen för Annie, Distans 12,5 km. Annie fick tyvärr lite för många bom denna dag och slutade på en 56e plats med totalt 6 minuters tillägg. 2+2+0+2. " Distansen gick inte som planerat, seg och trött i åkningen och skyttet var inte heller bra, tung dag.", sa Annie efter målgång. 

Annie såg redan fram emot en revansch på den kommande sprinten som kördes den 25e. 7,5 km och en liggande och en stående skjutning skulle avverkas. Annie tyckte själv att sprinen gick okej. 1-1 i skytte och en 36 plats, dock var åkningen fortfarande lite seg.

Dagen efter var det dags för jakstart. "Jaktstarten gick bra med 0110 i skytte och jag körde upp mig fyra placeringar och åkningen kändes bättre", sa Annie.

JVM:s sista tävling var stafetter. Annie bildade lag tillsammans med Emma Lindberg och Linn Larsson. "Stafetten gick okey, jag körde första sträckan och växlade in som tia, sköt en bom i ligg och använde bara ett reservskott och sedan sköt jag fullt i stå. Det kändes att man hade varit iväg länge för kroppen var trött, det var tuffa sex kilometer", sa Annie. Laget slutade 12a av totalt 17 lag.

Såhär sammanfattar Annie sitt JVM:

"Jag har lärt mig mycket under detta JVM, många nya erfarenheter kommer jag ta med mig från Slovakien, både allt ifrån det som innebär med att vara utomlands och tävla till att tävla mot olika nationer och se styrkor och svagheter. Jag hade egentligen inga direkta resultatmål, mina mål var att göra det bästa jag kunde och se vart de ledde till. Dock hade jag inte prickat in formen till tävlingarna så de var lite tråkigt, skyttet har varit jättebra förutom på distansen där det blev lite väl många bom. Klättrade dock i resultatlistan för varje dag så de var kul och jag kände att kroppen blev lite bättre allt eftersom. Är väl ganska nöjd med mina prestationer men mest laddad för att träna upp de delar som man låg en bit efter i, eftersom man har fått se hur bra de andra runt om i världen är."

Finnskoga IF önskar Annie stort lycka till vidare och hoppas vi får se henne på startlinjen i fler internationella tävlingar och VM! Härligt kört Annie!

Kompletta resultat hittar ni på: www.biathlonresults.com

 

Skribent: Maria Andersson
Epost: Adressen Gömd

Postadress:
Finnskoga IF - Skidskytte
Ann-Charlotte Andersson, Gunneby 14
68060 Sysslebäck

Kontakt:
Tel: 056410236
E-post: This is a mailto link...

Se all info