Nyheter från SF

6,9 miljoner kronor. Den summan fick alla föreningar och lag som städade i Städa Sveriges miljöprojekt under 2020 dela på. Nu kan föreningar och lag anmäla sitt intresse för sin chans att hålla naturen ren och tjäna pengar under 2021.

På grund av det rådande pandemiläget kommer SM i skidskytte för juniorer inte att kunna genomföras 2021. Det meddelar Svenska skidskytteförbundet idag.

AnnaClara Forss är ny skidskyttekonsulent i Norra Norrland sedan årsskiftet. Drygt en månad in i jobbet ger hon oss en inblick i vad arbetet innebär, hur läget är just nu och vad hon ser som regionens största utvecklingsområden.

Med rådande restriktioner o riktlinjer pga den pandemi vi har att förhålla oss till är det inte tillåtet att genomföra nationell tävlingsverksamhet fullt ut för alla ålderskategorier.

En annorlunda säsong för skidskyttet får en bra målgång. Internationella skidskytteförbundet har beslutat att lägga världscupavslutningen i Östersund.

Söka Idrottsmedel 2021

(2021-02-09 15:40)
Nu öppnar ansökningarna för Idrottsmedel 2021

Truppen till JVM är klar!

(2021-02-09 09:00)
Knappt en vecka efter att VM avslutas i Pokljuka är det juniorernas tur att åka iväg på mästerskap. Här presenteras den svenska truppen som ska göra upp om medaljerna under junior-VM i Obertilliach, Österrike, med start 23 februari.

Under söndagen genomfördes helgens andra observationstävling med fina förhållanden på Hallstaberget i Sollefteå. Dagens segrare blev Nicolina Lindqvist i damklassen och Johan Bergman i herrklassen.

Under lördagsförmiddagen kördes den första observationstävlingen för helgen när Hallstasprinten i Sollefteå gick av stapeln. Erika Österman tog hem segern i damsprinten, medan Tobias Arwidson var den som stod som segrare i herrarnas sprint.

Sedan 2015 har Städa Sverige delat ut ett ledarstipendium på 10,000 kronor till ideellt arbetande ledare som tagit ett stort ansvar för såväl miljön som sin lokala förening. Nu är det hög tid att skicka in din nominering till stipendiet för 2020!

I början av 2010-talet fanns det inga aktiva skidskytteföreningar i Region Syd, idag står den siffran på 23 stycken. Enligt Jörgen Larsson, som är förbundets konsulent i regionen, ser den trenden ut att hålla i sig.

En internutredning från Internationella skidskytteförbundet (IBU) visar att förbundets tidigare ordförande Anders Besseberg ska olovligt ha tagit emot flera miljoner kronor under sin tid på posten.

Skidskyttelandslagets huvudtränare Johannes Lukas axel är tyvärr allvarligt skadad och kräver operation. Han missar därmed VM i Pokljuka, Slovenien, vilket innebär att Sportchefen, Anna-Maria Uusitalo, leder teamet inför VM.

Postadress:
Finnskoga IF - Skidskytte