Nyheter från SF

Tävlingskommitten är nu färdiga med stomplanen för kommande säsong och arrangörer är nu välkommen in med en ansökan.

Nu är det hög tid att nominera kandidater till Årets skidskytt, Årets ledare, Årets rookie och Årets förening. Skicka Din / Din förenings förslag till nominering inklusive motivering via formuläret nedan senast den 8 mars kl.24.00

Skidskytteuniversitetet i Östersund skapar förutsättningar för de skidskyttar som vill kombinera universitetsstudier med sin elitsatsning Ansökningsperioden är 1 februari - 1 mars

Den 5-9 Juli bjuder Svenska Skidskytteförbundet tillsammans med Idre Fjäll upp till ett träningsläger för ungdomar.

Hanna Öberg lyckade hålla sig kvar på pallen i söndagens jaktstart i Ruhpolding som trea i mål. Strax bakom henne spurtade Johanna Skottheim in på en sensationell fjärdeplats, medan Linn Persson klättrade hela 22 placeringar och blev femma.

Elisabeth Högberg klättrade från 10:e plats ända upp till seger i lördagens jaktstart i Osrblie, efter en bom. Anna Hedström gjorde också en imponerande insats när hon avancerade sju placeringar och blev topp 10 för första gången som åtta i mål.

Trots en lovande start av Peppe Femling (bilden) på den första sträckan fick de svenska herrarna nöja sig med nionde plats i lördagens stafett i Ruhpolding. Frankrike vann med över en minut före Norge, medan Österrike lite överraskande blev trea.

De svenska damerna gjorde ännu en storstilad laginsats i fredagens sprint i IBU-cupen. Ingela Andersson var främst som åtta, med Elisabeth Högberg två placeringar bakom - och Sverige fick dessutom in ytterligare tre åkare bland de 20 bästa.

Trots en tung start med fall på första sträckan åkte de svenska damerna starkt i fredagens världscupstafett och avancerade till femte plats i mål, en knapp minut bakom segrande Norge, medan Frankrike och Schweiz tog de övriga pallplatserna.

Sebastian Samuelsson gjorde sin bästa tävling för säsongen när han kom på 15:e plats i torsdagens sprint i Ruhpolding, med fin fart i spåret. Dessutom tog Peppe Femling poäng för andra gången i vinter. Martin Fourcade vann för tredje gången i rad.

Gabriel Stegmayr och Elisabeth Högberg låg trea mer än halvvägs in i onsdagens singel mixstafett i Osrblie, men blev sexa i mål efter två straffrundor. I mixstafetten klarade sig det svenska laget utan straffrundor och hamnade på åttonde plats.

Det blev en superdag för de svenska damerna i onsdagens sprint i Ruhpolding med Hanna Öberg som tvåa, efter fullt skytte. Det hade också Johanna Skottheim som sensationellt hamnade på 13:e plats och tog världscuppoäng för första gången.

Tävlingarna genomförs 17-19 april i Norska Geilo, Ål. Anmälning till Liatoppsfestivalen görs via arrangörens hemsida. Där finns en länk till själva anmälan. Anmälan öppnar 28 januari – klockan 10.00. (OBS – platserna brukar fyllas väldigt snabbt)

Elisabeth Högberg var bara 15 sekunder från segern som femma i dagens sprint i Osrblie, trots två bom. Dessutom blev Emma Nilsson sjua, medan Felicia Lindqvist hamnade på nionde plats. Gabriel Stegmayr var främst av herrarna på 23:e plats.

Hanna Öberg lyckades kämpa sig till en sjätteplats i damernas masstart i Världscupen, i ett mycket blåsigt Oberhof. Lite senare gjorde Jesper Nelin (bilden) sitt bästa resultat någonsin i Världscupen som imponerande sjua i herrarnas tävling.

Postadress:
Finnskoga IF - Skidskytte